Cases

Engineering

Dit betrof bemiddeling bij de verkoop van een fabrikant van elektrische machines welke worden toegepast in onder meer trams en metro’s aan een internationale engineering groep. Deze gediversifieerde organisatie met een klein hoofdkantoor heeft ons eerst gevraagd Europese verkoopkandidaten op een aantal terreinen waarin zij wilden expanderen te selecteren en op hun merites te beoordelen. Het ging hierbij onder andere om fabrikanten van gereedschappen voor metaalbewerking, van zwenkwielen en andere intern transportmiddelen en van elektrische machines. Wij hebben een groot aantal fabrieken in vrijwel alle landen van West Europa bezocht en op hun geschiktheid beoordeeld. Vanwege groeiperspectieven en wijze van organisatie vielen veel kandidaten af. Anderen hadden een dermate hoge prijsverwachting dat ook zij niet in aanmerking kwamen. Uiteindelijk is onder andere genoemde fabrikant van elektrische machines overgenomen. We hebben de klant geassisteerd bij een eerste analyse van het bedrijf en bij de waardering.

Bouwtoeleveranciers

Ten behoeve van enkele ondernemers in de bouwsector hebben wij gezocht naar interessante investeringskandidaten. Tot de kandidaten behoorde een groot complex familieconcern wat haar activiteiten en belangen had ondergebracht in een ingewikkeld stelsel van rechtspersonen. Wij hebben voor onze opdrachtgever de structuur ontrafeld waardoor gedeeltelijke consolidering mogelijk werd en waardering kon plaatsvinden. Uiteindelijk is de groep overgenomen door een conglomeraat in de bouwtoelevering wat in eigendom is bij een aantal familieaandeelhouders. Een tweede project betrof een van de meest succesvolle en geavanceerde fabrikanten van betonelementen die door een groot aannemingsconcern is geïntegreerd.

Schakelaars voor de automobielsector

Voor een wereldwijd opererende groep met hoofdkantoor in Frankrijk hebben wij een succesvolle Duitse fabrikant van microschakelaars voor de automobielindustrie geanalyseerd. De onderneming, welke levert aan alle grote Europese automobielfabrikanten, maar ook aan een groot aantal toeleveranciers in de automobielbranche, kende een complexe financiële structuur. De eigendomsrechten waren enkele malen binnen de familie van generatie op generatie overgedragen en verschillende takken en onderdelen van het bedrijf kenden een aparte eigendomsstructuur. Uiteindelijk kon tot een voor partijen tevredenstellende waardering worden gekomen en de activiteiten worden overgedragen.